“Щедрий вечір 2020” та Добре діло “Сидоренківського братства”

18 січня насиченою, багатою на емоції та незабутні враження видалася поїздка до м. Харкова для учнів нашої школи.

Учасники рою “Сидоренківське братство” (гра “Джура”) які, до того ж, входять до складу фолькльорного гурту “Дзвінке перевесло”, у рамках реалізації соціального проекту ” Добре діло” відвідали обласний госпіталь ветеранів війни. Наші артисти виступили перед пацієнтами та передали їм,  власноруч виготовлені учнями нашої школи,  обереги.

Згодом наші діти – вже на сцені Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості. Гурт “Дзвінке перевесло” став учаснииком конкурсу-фестивалю “Щедрий вечір”. До уваги журі та глядачів було представлено сучасну стилізапцію обрядового дійства новорічно-різдвяного циклу “Вертеп”. Попередня пошукова робота, визначна поїдка наших “Джурів” до м.Львів та досвід, отриманий від участі у вертепі села Нагуєвичі Дрогобицького району, надихнули керівника Марющенко К.П. та дітей до створення майбутнього сценарію виступу гурту. У вертепному дійстві “По всьому світу лине новина!” збережені традиції культури західного та східного регіонів України.

Після виступу наша дорога пролягла до Харківського військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

На жаль, через карантинні заходи, зайти до госпіталю дітям не дозволили. Учні сфотографувалися біля центрального входу, побажавши виздоровлення усім учасникам бойових дій, а зібрані благодійні кошти будуть переведені на рахунок госпіталю.

Бажаємо нашим учням і надалі творити добрі справи та бути активними, небайдужими громадянами своєї країни.