День Державного Прапора 2017

День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців

Символічно, що напередодні Дня Незалежності, 23 серпня ми відзначаємо День Державного Прапора України. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний,  часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного
єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.


Гідність прапора захищається як у самій країні, так і за її межами. Сьогодні від кожного з нас залежить, щоб це визнання тільки зміцнювалося, адже це визначає авторитет нашої країни, авторитет державної символіки.

Державний прапор нашої Батьківщини має синьо-жовту барву. Ці кольори не випадкові. Тисячоліттями наші предки вважали їх священними. Синій колір – це колір води, без якої не було б життя, не дозрів би хліб, це колір ясного, чистого неба. Жовтий колір – це колір вогню, жовтогарячого сонця, без лагідних променів якого немає життя на землі; це колір пшеничної ниви, хліба, зерна. Це символ достатку українського народу.

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги до державних символів України встановлено «День Державного Прапора», який з 2004 року відзначається щорічно 23 серпня.

Бажаємо всім нам миру, щастя, благополуччя! Хай у ці дні над будівлями майорить державний стяг та наповнює серця гордістю за наш волелюбний народ!